Nybegynnerkurs seiling for barn - Optimistjolle

 

 HAR DU LYST TIL Å PRØVE Å SEILE?

Vi starter opp nybegynnerkurs i seiling for barn 6. mai 2024! 

Dette er et supert tilbud til alle barn som har lyst til å prøve seg på vannet. Kurset går 6 mandager før sommerferien, og gir barna en super introduksjon til seiling. Leie av jolle er med i prisen for alle nybegynnere. 


Barnet må være svømmedyktig og det er påbudt med seilervest / redningsvest på brygga og i jolle. 

Seileren bør ha våtdrakt for at seilingen skal bli en så positiv opplevelse som mulig. 

Og - det hender jo at de kullseiler og blir våte, så håndkle og skiftetøy må med :) 


Seiltreningene er fra  ca. 17:30 hvor vi går på vannet ca. 18:00 (jolle skal være klar til å settes på vannet 18:00, så lurt å møte opp ca 17:30 for å få tid til å rigge opp båten) til ca. 20:00 med debrief og kveldsmat for alle seilere som avslutning. Vi er som regel ferdig senest 20:30.

Et eget tidspunkt avtales i forkant for introduksjon for alle barn og foresatte der dere lærer litt teori og trener på å rigge en Optimist-jolle.

Vi har treninger til og med uke 26 før sommerferien. Vi starter opp igjen i uke 33 og trener da frem til og med uke 39 (uka før høstferien). Egen påmelding for høst-semesteret. 


En foresatt må være til stede under trening på brygga for å ta i mot barnet dersom det skulle være behov for det. Vi pleier å bytte på å ordne og servere kaffe, og det er god stemning i foreldregruppa :) 


  

Her er RSFs håndbok for foreldre som vi ønsker at alle foreldre/foresatte leser. 


Påmelding:  Kommer snart

Kontaktperson for arrangementet: 
Linda Berglund
Tel: 97654750
post@rsf.no 

 
Videregående kurs i seiling

 

Delta på vårt seilkurs for videregående med fokus på regattatrening. Målet med kurset er å videreutvikle båtmestring til økt presisjon og bedre kunnskap om ulike start - og banevalg, trimming og strategier i regatta. 

For å delta på Videregående kurs må man ha gjennomført ett år Nybegunnerkurs og være selvstendig i båten utenfor bukta, også i litt vind (5-6 m/s sørfra som ca målestokk)

Foreningen har nå to Feva tomannsjoller og to Laser 4.7 i tillegg til Optimistjollene. Det gir oss super mulighet for å trene regatta også for ungdom som har vokst ut av Optimisten. 

 

Kursstart for 2021 er mandag 2 mai, deretter hver mandag og onsdag fram til sommerferien, med oppstart igjen mandagen før skolen starter. Vi holder normalt på frem til høstferien.

 

 

 Vi ønsker at videregående seilere skal ha egen båt, men vil kunne ha noen av foreningens joller til utleie gitt at vi har kapasitet. 

En brukt, seilklar Optimist kan man få tak i for anslagsvis fra 5000-10.000 kroner og oppover avhengig av utstyr og alder / slitasje. Den er også lett salgbar etter endt Optimist-karriere til så og si samme pris dersom den tas vare på.

Si i fra om dere ønsker råd og tips om hva dere bør se etter, og hvor. Optimister legges for salg både på Finn og jolletorget.no  :-) 

 Utleie av joller avtales med foreningen. 

Påmelding:  Kommer snart


Kontaktperson for arrangementet: 
Linda Berglund
Tel: 97654750
post@rsf.no