RS Feva


RS Feva er verdens mest solgte tomanns seiljolle. Den er veldig lettseilt og ideell for barn og unge i tillegg til at den er særdeles solid. Båten er 12 fot (3,64m), veier 63kg og har storseil, fokk og gennaker (maks seilareal: 14,6m2). Det er mulig å delta på regattaer både nasjonalt og internasjonalt

Røyken Seilforening har 2 RS Feva joller som har vært i bruk av jollegruppen siden 2014. Båtene er utfordrende, de er planende og de kan kullseile. Disse har foreløpig blitt brukt av Optimist-seilerne, vi har da blandet nybegynnerne inn med de mer erfarne og ivrige optimist seilerne. De mer erfarne Optimist-seilerne har fått nye utfordringer i form av spenning og mere fart, samt at de har fått være instruktør (skipper) om bord og må sørge for at alle samarbeider og at oppgavene er koordinert.

Vi har sett at de nye båtene har bragt mye glede, spenning og utfordringer til seilerne og gitt dem følelse av mestring og at de behersker båten. Seilerne er ivrige til å dele erfaringer etter trening og det er god stemning omkring bruken av disse båtene.


RS Feva klubben sin hjemmeside: www.feva.no

Vi håper å starte egen RS Feva gruppe sesongen 2015 for å kunne ha et seiltilbud til også de noe større barna og ungdommene.